Webapplicaties

Webapplicaties

WebapplicatiesIn een sterk veranderende wereld zijn veel bedrijfsprocessen inmiddels niet alleen digitaal, maar vinden deze ook plaats op het web. Waar vroeger veel ingewikkelde, zware en dure bedrijfssoftware werd gebruikt, kiezen organisaties nu voor online oplossingen. Dit wordt ook wel ‘werken in de cloud’ genoemd.

Er bestaan talloze voordelen van werken met webapplicaties ten opzichte van traditionele programma's. De belangrijksten zijn toegankelijkheid, veiligheid en kostenbesparing. Omdat de webapplicatie online beschikbaar is, zijn tijdrovende en lastige installaties niet langer nodig. Dit heeft tot gevolg dat toegang niet alleen snel en universeel is, maar ook veiliger.

Kortom: waarom nog langer wachten? De webapplicatie biedt het allemaal. Als iemand roept dat iets onmogelijk is, zien wij dit als een uitdaging. Software as a service (SAAS) of 'cloud'-oplossingen hebben vaak betrekking op bedrijfskritische processen. We hebben ons op dit vlak volop bewezen.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een programma dat op of via het internet werkt en waarmee een hoge mate van interactie of interactiviteit met de bezoekers kan worden bewerkstelligd. Voorbeelden zijn een routeplannert of een programma om digitale foto's mee op te slaan en te delen.

Waarom een webapplicatie?

Er bestaan talloze voordelen van werken met webapplicaties ten opzichte van traditionele programma's. De belangrijksten zijn toegankelijkheid, veiligheid en kostenbesparing. Omdat de webapplicatie online beschikbaar is, zijn tijdrovende en lastige installaties niet langer nodig.

Voordelen van een webapplicatie

 1. Gebruiksvriendelijk
  Een webapplicatie is gemakkelijk te implementeren, de gebruiker heeft enkel een webbrowser nodig om van de applicatie gebruik te maken. Hierdoor zijn er geen ingewikkelde installatieprocedures vereist. Ook updates worden centraal uitgevoerd, zo maakt iedereen automatisch gebruik van de meest recente versie van de webapplicatie.
 2. Efficiency
  Een webapplicatie vergroot niet alleen de service naar uw klanten maar kan er gelijktijdig voor zorgen dat partners, zoals leveranciers en klanten een gedeelte van de administratieve werkzaamheden zelf uitvoeren. De communicatielijnen worden hierdoor duidelijk korter en vele malen efficiënter.
 3. Up-to-date informatie
  Webapplicaties zijn webbased, zodat men op elke plek met internet hier toegang tot heeft. Op de server wordt alle informatie centraal opgeslagen, daarom werkt iedereen altijd en overal met de meest recente informatie.
 4. Eenvoud en gemak
  Webapplicaties zijn makkelijk te integreren met andere websites of webservices en vereisen geen ingewikkelde installatieprocedure bij het uitrollen in een grote organisatie, omdat een webapplicatie draait binnen een webbrowser. Er is dus geen schijfruimte benodigd om en webapplicatie te installeren. En doordat alleen een webbrowser vereist is, zijn webapplicaties platform onafhankelijk.

Meer informatie over webapplicaties?

Koffie bij DigifreshWilt u een nieuwe webapplicatie of uw huidige webapplicatie verder ontwikkelen? Wij helpen u graag verder. Bel ons op telefoon 020 - 894 30 40, vraag eenvoudig een offerte aan of vraag meer informatie via ons contactformulier.

 

 

 

Direct een offerte Direct contact

Onze oplossingen

Wij denken actief met u mee!

Voor iedere doelgroep de juiste website. Samen met u komen we tot een perfect resultaat.

Onze andere diensten:

Digifresh is dé specialist in websites, hosting, domeinregistratie, grafische ontwerpen en online video's. Neem contact op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

Direct meer informatie? Bel ons op tel. 020 - 894 30 60